Referenties 2021

Geboren SOFIE 05-01-2021

Lieve Janet,

Nu Sofie alweer bijna 1 maand is, kijken wij nog steeds terug op een hele fijne kraamweek. Je bracht rust, gezelligheid en een heleboel kennis in huis.

Daarnaast had je veel aandacht voor onze oudste dochter, die het nog steeds over je heeft.

Je had veel aandacht voor rust, rust in huis, veel rusten voor mij en voor mijn partner. Nadat je wegging deed dat ons goed, we hadden zelf weer genoeg energie om voor twee kinderen te zorgen. Ook nam je genoeg tijd voor de borstvoeding. Door daar veel tijd aan te besteden hebben we nu een heerlijke tevreden baby.

In Australië, waar de oudste is geboren, hadden we de luxe van een kraamverzorgster niet.

Daardoor moesten we alles zelf uitzoeken en hadden we een vrij huilerig kindje. Door jouw kennis weet ik nu wanneer Sofie genoeg heeft gedronken en wanneer ze huilt omdat ze krampjes heeft…

Je zat geen minuut stil en dacht aan alle klusjes in huis die moesten gebeuren voordat we er zelf maar over na konden  denken.

Je had altijd tijd voor een praatje of grapje. Maar het meest belangrijk van alles is dat je ons het vertrouwen gaf om weer zelf voor onze meisjes te zorgen.

We genieten elke dag van ze. Bedankt voor een heerlijke kraamweek. We hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen!

Luc, Lisanne, Mia en SofieGeboren MILO 06-01-2021

Lieve Janet

Bij onze dochter Lizzy hebben wij een leuke en leerzame kraamtijd gehad met al je hulp en gezelligheid.

Toen ik zwanger raakte van onze zoon Milo, waren wij het er meteen over eens dat we jou weer als kraamhulp wilde.

Je was weer erg gezellig en wij wisten gelukkig nog veel van de verzorging van onze dochter; we hadden het immers goed geleerd!!!

Ook onze vogel Piet vond je aandacht erg leuk en ook onze 3 poezen kregen ook alle aandacht.

Een echte dierenvriend en kindervriend

Bedankt voor alles!

Liefs Jasper, Lisa, Lizzy en MiloGeboren JULIE 14-01-2021

Hoi Janet

Onze dochter kwam drie weken te vroeg, maar gelukkig kon Janet eerder komen, wat fantastisch was! Janet is altijd vrolijk en gepassioneerd over haar vak. We hebben veel gehad aan haar kundigheid en ervaring. Ze heeft ons goed ondersteund bij het op gang brengen van de borstvoeding, wat in het begin nog niet zo makkelijk was. Janet is een doorpakker, zo heeft ze ons op het juiste moment goed doorverwezen naar een hele fijne lactatiekundige, waardoor de borstvoeding uiteindelijk is gelukt! Janet schakelt snel, ook tussen verschillende disciplines. Daarnaast is ze lief, gezellig en betrokken. Hierdoor hebben we een goede start gehad als kersvers gezin.

Janet, bedankt voor alles! 

Liefs, Peggie en MelanieGeboren KATE 04-02-2021

Hi Janet,

Hier kort en bondig en stukje wat je wellicht op je website kan zetten. Nogmaals hartelijk dank voor je bezoek en hulp!

Janet Kleij heeft ons bijgestaan in de kraamweek na de geboorte van onze eerste kindje. Na een spoedige bevalling in het ziekenhuis moesten wij daar helaas een extra dag verblijven voordat we naar ons eigen huis konden.

Via whatsapp bleef Janet op de hoogte en toen wij slechts 10 minuten thuis waren stond Janet al op de stoep! Heel fijn, want als kersverse ouders voelden wij ons redelijk hulpeloos. 

Tijdens de kraamweek heeft Janet met haar tomeloze enthousiasme en energie continue ons en onze dochter goed verzorgd en op weg geholpen. Van ontbijtjes en zeer welkome middagdutjes tot adviezen over hygiëne, veiligheid en het geven van borst – en flesvoeding, Janet regelt het allemaal.

Ook heeft zij op verzoek voor ons schriftelijke samenvattingen gemaakt van enkele voor ons onduidelijke taken, zoals ‘hoe doe je in hemelsnaam een baby van 3 dagen oud in bad’ en ‘dat kolven; hoe werkt dat precies?’

Door de vermoeidheid konden wij niet alle mondeling informatie meer tot ons nemen dus het was super fijn om dat later rustig in schrift terug te kunnen lezen! 

We kijken, vooral door Janet, terug op een fijne kraamweek. We kunnen Janet dus ook aan iedereen aanbevelen! 

Daan, Talitha en Kate.


 


Geboren MAECY 05-03-2021

Wat zijn we blij dat je voor de tweede keer bij ons was. Wat een andere ervaring.

Diit keer zoveel makkelijker.

En met jouw deskundigheid en energie heb ik heerlijk kunnen bijkomen.

Dankzij jouw hulp en geduld en tips, ga ik met vertrouwen verder met voeden.

Met Max nu 16 maanden en Maecy 1 week oud gaan wij een fijne en mooie periode tegemoet.

En we gaan zeker nog van ons laten horen!

Ontzettend bedankt voor je tijd, geduld en deskundigheid!

Liefs, April, Maikel, Max en Maecy


 


 

Geboren ANNA 04-04-2021

Janet heeft veel ervaring en kan je alles meegeven wat je moet weten tijdens de kraamweek. Ze heeft goed geholpen met de borstvoeding en op haar advies hebben we ook nog een lactatiedeskundige ingezet om de borstvoeding beter op gang te brengen. Janet kan soms wat aanwezig zijn, dus dan is het belangrijk om aan te geven waar jouw wensen liggen en waar jij behoefte aan hebt. 

Al met al: bedankt voor jouw hulp!

Groet, Wieke

(De verloskundige noemde mij hier de babyfluisteraar!!!)Geboren NEILL JAKE 27-04-2021

Mijn kleinzoon is geboren, ik mocht bij de bevalling assisteren en de kraamtijd verzorgen

Kijk op een apart toegevoegde pagina naar de bijzondere kraamtijd waar ik de zorg mocht doen van mijn eerste kleinkind.

Waarvoor heel veel dank aan Roy en Diana dat ik dit zo van nabij mee mocht maken.

Liefs OmaGeboren SARA 10-06-2021

Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad dankzij de hulp van Janet. Janet heeft de volle aandacht voor de behoeften van moeder (en vader) en kind. Dankzij haar ervaring voelde zij heel goed aan wat wij nodig hadden en was ze echt onze reisgids door de wereld van pas geboren baby’s. Ze leerde ons om ons kindje te verzorgen, maar vooral ook te begrijpen en ‘lezen’. En wat gaf ons dat een vertrouwen! 

Art, Roos en Sara


 


 

Geboren MADELIEF 14-06-2021

Janet is goud!

Een kraamverzorgster met veel ervaring en praktische tips. Ze weet waar ze het over heeft.

Vrolijk, met humor en vol energie doet ze haar werk.

Met Madelief heeft ze daadkrachtig en met succes gehandeld.

Onze dochter ontpopte zich snel tot een krachtige baby.

Lieve Janet bedankt en mochten we een tweede krijgen dan hopen we dat je weer bij ons komt kramen en lekker kan tuttelen met Madelief.

Liefs Melle, Isabo en Madelief

Geboorte bord gemaakt door mijn dochter Laura, samen naar het kraamgezin gebracht!Geboren EZRA 19-07-2021

Lieve Janet,

Wat was het fijn om je weer in ons huis te hebben! Gelukkig had je ruimte in je agenda om ons nog een keer bij te staan in de kraamweek. 

Je hebt ons weer ontzettend goed en fijn geholpen. Je voelde perfect aan wanneer we hulp nodig hadden en wanneer we lekker zelf “aan konden rommelen”. Op het moment dat het nodig was, handelde je zeer adequaat en riep je meteen de verloskundige erbij. Ik als mama voelde me heel erg door je gesteund en gehoord. Dat geldt ook voor papa trouwens!

De tijd en aandacht die je hebt besteed aan Ezra’s broer Julius en grote zus Esmée is ook heel erg gewaardeerd. Esmée heeft het nog regelmatig over je  . Zelfs poes Jip vond het gezellig (en dat zegt wat ;-)). 

Kortom: Janet is een hele fijne, vrolijke, kundige en lieve kraamverzorgster. We bevelen haar dan ook van harte aan! 

Lieve Janet, dank voor alles wat je voor ons betekend hebt! 

Liefs, Ron, Amber, Esmée, Julius, Ezra, Lauren en JipGeboren JAYDA 13-08-2021


Wat wij heel erg fijn vonden aan Janet als kraamverzorgster was haar duidelijkheid en doortastendheid, ze pakt door waar dat nodig is en is heel sterk in haar advies. We hebben in het bijzonder heel veel aan haar gehad op het gebied van borstvoeding voor ons dochtertje! Ze weet wanneer er een andere aanpak nodig is en is daarin dan ook heel helder met haar uitleg. Dat heeft echt z’n vruchten afgeworpen! Je merkt echt dat ze veel ervaring heeft in haar vak en weet voor veel dingen een passende oplossing. Wat hebben we veel geleerd als kersverse ouders!

Daarnaast heeft ze een bijzonder talent op het gebied van het maken van foto’s! Wat zijn we daar ontzettend blij mee! Vooral omdat wij foto’s zo waardevol vinden en je niet alles heel bewust meemaakt, waardoor je achteraf echt iets hebt om naar het moment terug te gaan. Heel erg waardevol! 

We hebben ook enorm met haar kunnen lachen! Wat ook erg belangrijk is, in zo’n intensieve en emotionele week. Heerlijk!

Kortom het was een hele intensieve week waarin we heel veel hebben mogen leren, lachen en genieten! Het was een prachtige week! Bedankt Janet!Geboren FEBE 08-09-2021

Hoi Janet,

Hierbij onze referentie:

Na onze fijne ervaring met Janet tijdens de kraamweek van Ziva hebben we niet na hoeven denken wie we dit keer wilden qua kraamzorg.

Wat is het fijn om een kraamverzorgster om de hoek te hebben wanneer de bevalling zich plotseling heel snel aandient. Sorry dat we dachten dat de yogales die avond wel door kon gaan ;-)! 

In de kraamweek van Ziva hadden we al zoveel van Janet geleerd dat veel dingen nu vanzelf gingen. Toch is zo’n kleine baby wel weer wennen en is het fijn dat Janet er dan is om je hierbij te helpen.  

Voor Ziva heeft ze er ook een feestje van gemaakt tijdens de kraamweek. Als ze wakker werd zei ze: ‘ik ga naar beneden, naar Janet’. Jammer voor Ziva dat ze niet om 6.00 al begon ;-)! 

Lieve Janet, hartstikke bedankt voor al je goede zorgen.

Liefs Stephan, Sanne, Ziva en Febe 


 


Geboren TOBY 13-09-2021Geboren PAIGE 29-09-2021

Janet is een super leuke pittige en gezellige kraamverzorgster.

Ze verstaat haar vak als geen ander en doet het vanuit haar hart dat maakt het zo fijn om haar om je heen te hebben.

SamanthaGeboren NOAH 29-10-2021

Lieve Janet,
Onze zoon was een paar daagjes te vroeg en was er met een spoedvaart. Ik had je vroeg in de ochtend geappt dat er de loop van de dag of misschien zelfs de dag erna een kleintje geboren zou worden zodat je rekening kon houden met je planning. We dachten dat je s middags nog wel op stap zou kunnen. Kort erna belde mijn verloskundige je al op of je direct kon komen. De bevalling ging enorm snel en het ziekenhuis redden we niet meer. We konden je assistentie goed gebruiken. Je was er binnen een handomdraai. Wat fijn! We waren recht van de bevalling in goede handen. Het ging niet zoals gepland maar het was voor ons heel prettig dat je er direct vanaf het begin al bij was.
We hebben beiden heel veel geleerd van jou tijdens de kraamweek! Niet alleen de praktische zaken zoals verschonen, wassen en slapen maar ook heel veel weetjes en tips over babys en hoe ze werken. Het heeft ons enorm geholpen! Ook met borstvoeding heb ik erg veel aan je gehad. In het begin leek Noah niet goed te drinken en zijn gewicht schommelde te veel. Dankzij jouw scherpe observaties van Noah’s te korte tongriempje was dit probleem na een kleine ingreep bij de KNO arts verholpen en konden we met de borstvoeding van start. Naast alle nuttige informatie en hulp was het ook een hele gezellige week. De lekkere ontbijtjes, lunches en koffietjes samen maakte deze zware eerste week een hele mooie speciale tijd. We vonden het jammer toen je wegging 🙂 Bedankt voor alle goede zorgen!
Charlotte, Robert en Noah


 


 

Geboren HUGO 01-12-2021

Lieve Janet,

Toen wij (Eline & Yannick) jou voor het eerst ontmoetten voor het intakegesprek wisten we meteen dat we in goede handen zouden zijn! Wij zochten een ervaren kraamzorg die zo’n beetje alles al had gezien en ook iemand die van aanpakken houdt.

Op 1 december was het zover en werd onze zoon Hugo geboren. Hiervoor hadden we al regelmatig informeel contact via WhatsApp over onze aanloop naar de bevalling en de geboorte. We waren dan ook zo blij dat je dezelfde avond nog langs wilde komen om ons door die eerste nacht heen te helpen. Dit was een enorme opluchting voor ons!

Die eerste paar dagen zijn voor alle nieuwe ouders een ware achtbaan… Het cliché klopt, je kunt je er niet op voorbereiden want er komt zo veel op je af: borstvoeding, kunstvoeding, kolven, slaap, luiers, temperatuur, verloskundige, lactatiekundige, KNO-arts, consultatiebureau, gemeente, verzekering, kraambezoek en ga zo maar door. Je nam ons met zo veel rust door die eerste dagen heen. Bij Eline legde je sterk de nadruk op haar herstel en het op gang brengen van de borstvoeding en bij Yannick heb je alles uitgelegd over voeding, vitamines, verschonen, het (her)kennen van babykwaaltjes & -huiltjes, slaapritmes, voorkeurshoudingen, samen douchen en hoe we Hugo in bad moeten doen. Dit deed je allemaal met zo veel positieve energie en liet ons dit ook zelf doen: “leren door te doen”. Hierdoor namen we al jouw informatie ook heel snel op.

Eline en ik zijn echte doorzetters en kunnen soms ook even te veel hooi op onze vork nemen. Jij zag dit gebeuren en verzocht ons dat wij even moesten bijslapen terwijl jij ondertussen op Hugo paste. Na anderhalf uur slaap werden we verrast door jou met o.a. een heerlijke fruitsalade (dit waren oprechte kunstwerken!) en een schoon huis!

Ten aanzien van de borstvoeding heb je echt alles uit de kast gehaald vanuit jouw expertise! Want laten we eerlijk zijn, de borstvoeding ging niet vanzelf… Hiervoor kwam je met heel veel aanbevelingen die zouden kunnen helpen en je wist ook wanneer je specifieke expertise moest inschakelen zoals een lactatiekundige of een KNO-arts. Daarnaast voelde je ook goed aan wanneer het even té veel werd en gaf ons dan ook de rust die we nodig hadden.

We hebben veel met je gelachen, want je hebt een heerlijke humor en kletst de hele dag door. Je deed alles met zo veel liefde voor ons, voor Hugo en voor jezelf. Je bent nog geen week weg en het voelt alsof we de wereld aan kunnen omdat jij ons zo goed op weg hebt geholpen! Je hebt ons in 10 dagen tijd zo ongelooflijk veel geleerd over onze zoon Hugo! Je bent een vrouw die haar vak perfect verstaat en uitoefent. Bij een volgende kleine weten we zeker dat we jou nog een keer willen vragen om de kraamweek met ons te doen!

Janet, hartelijk dank!

Liefs,

Yannick, Eline & Hugo