NEIIL JAKE 27-04-2021

Bevalling

Diana en Roy wilde dat ik de verloskundige assisteerde bij de bevalling…

                          …het was een bijzonder moment mijn kleinzoon geboren te zien worden om 4.20 uur

De kraamweek…

de hele kraamweek mocht ik de zorg op mij nemen. Het lukte goed om mijn professionele pet op te zetten, maar ook heerlijk te genieten van mijn kleinzoon, terwijl de ouders lagen te slapen

Lieve Janet, mama, schoonmama en nu ook oma,

Eind augustus/begin september 2020 kwamen we erachter dat mijn man en ik zwanger waren van ons eerste kindje.

Mijn schoonmoeder Janet Kleij was net als wij en iedereen natuurlijk dolblij.

We waren 1mei 2021 uitgerekend en we weten hoe snel Janet vol zit met haar kramen, dus we vroegen of ze bij ons ook wilde kramen. Maar we zouden het snappen als ze gewoon oma zou willen zijn en hierdoor moeite zou hebben met haar professionele pet op te zetten.

Janet dacht hierover na en besloot bij ons de kraam te doen en bij de bevalling aanwezig te zijn.

Op 27 april 2021 werd onze zoon geboren. Tot onze grote verbazing, wij hadden hem pas 2 tot 3 weken later verwacht. Maar het was met 39 weken en 3 dagen. Dus het was voor ons een verrassing, maar hij was niet ‘veel te vroeg’.

De weeën begonnen s’avonds, en s’nachts om 03.00 uur gingen we naar het ziekenhuis. We belde Janet en zij kwam daarheen. Voor haar was het een gedoetje om binnen te komen, maar voor mijn gevoel was ze er binnen vijf minuten. Samen met de verloskundige, mijn man Roy en Janet ben ik bevallen. Een top team was dit. Goede communicatie naar mij en mijn man toe.

En toen ons zoontje Neill op de wereld kwam, ook de beste zorg voor hem. Dankzij Janet hebben we prachtige foto’s dat Neill bij hem borst op borst ligt, dat wij met zijn 3en liggen en dat Neill onderzocht wordt. Wij moesten een paar uurtjes in het ziekenhuis blijven, omdat Neill in het vruchtwater had gepoept en even ter observatie moest blijven. Om 12.00 uur mochten we naar huis en om 13.00 uur was Janet bij ons thuis om de eerste opstart te doen.

Dit was even de basis uitleggen van de voeding, luier etc.

 Neill werd de tweede dag een beetje gelig en dronk niet zo goed aan de borst. Janet regelde dat we een huurkolf konden ophalen bij Medipoint. En legde mij het kolven uit. En drukte mij op hart dat het niet om de opbrengst, maar om de stimulatie ging. En uiteindelijk kwam het inderdaad op gang. En ging de onzekerheid, die er onbewust bij mij zat ook weg. Waardoor het aanleggen ook weer soepeler ging. En zo kwamen we in de vicieuze cirkel omhoog. Janet doet dit werk al heel lang, waardoor ze veel know how heeft. Waardoor je in de kraamtijd veel informatie krijgt, maar je mag altijd alles vragen . En al vraag je hetzelfde 10x, dan nog legt ze het geduldig nog een keer uit. En evt. met een ander voorbeeld waardoor de informatie beter land in je hoofd. 

Janet zorgt niet alleen voor alle informatie, maar maakt van de kraamtijd echt een feestje. Met lekkere fruitcocktails en luxe, gezellige ontbijtjes. Daarnaast is het ook een persoon die van aanpakken houdt. Twijfelt ze over iets, bijvoorbeeld als de baby te geel is. Dan wel in overleg met ons, maar dan wordt er overlegd met de verloskundige en zorgt ze ervoor dat er geprikt wordt op de leverafvalstof bilirubine. Wij hebben dit als erg fijn ervaren, geen getut, maar handelen, actie en de onzekerheid bij moeder wegnemen (in ons geval). Komen de kraamtranen geen probleem, Janet troost je. Janet maakt van de kraamtijd echt een feestje!

Veel liefs Roy, Diana en Neill

Foto 1: Alle baby’s geboren in de maand april van regiokraamverzorging, waaronder NEILL JAKE 27-04-2021

Foto 2: Wookie moest ook de babymuts op

Foto 3: Voor het eerst even naar buiten

zie daar HET GEBOORTEBORD VAN NEILL JAKE gemaakt door mijn kundige dochter!

12 mei 2021

Ik weet niet of de review al op je site staat, maar anders mag dit er nog bij:

Dankzij Janet haar professionele hulp, begeleiding, support en omdat ze op tijd actie ondernam kan ik onze zoon mede dankzij onze doorzetting borstvoeding geven zoals ik voor ogen had!

Hiervoor zijn we haar heel dankbaar!

En dit meen ik echt! Als je ons niet zo goed begeleid had, dan was het nooit zo goed gegaan.