Borstvoeding

 

Graag wil ik het één en ander toelichten over de borstvoeding!

 

Borstvoeding geven aan je kindje is een hele mooie natuurlijke ervaring.

Maar het is voor iedereen anders, en elk nieuw kindje is weer anders. Geen mensje is hetzelfde!

Wij zijn als volwassene tenslotte ook niet allemaal hetzelfde!

 

Er heerst nog teveel de tendens, (tenminste dat hoor ik keer op keer), dat je het beste bezoek kunt uitnodigen in de kraamweek , want dan kan de kraamverzorgende  het bezoek verzorgen!  Diegene die dat melden hebben dat zelf zo ervaren en dat werd ook altijd gezegd.

Ze vergeten er bij te vermelden dat ze problemen als tepelkloven hadden en ik ken zelfs een verhaal van iemand die volop colostrum had en er werd gezegd dat zij geen voeding had. Waar door de borstvoeding  werd gestopt.  Dit idee wat heerst is 100 graden gedraaid. er is tenslotte veel meer onderzoek en veel meer bekend over borstvoeding.  

 

Borstvoeding is investeren  en andere zaken loslaten. Zoals elke dag bezoek krijgen! Je wil het mooiste van de wereld aan iedereen laten zien, dat kost jou energie en de baby kost het nog veel meer energie waardoor hij of zij slechter/onrustiger gaat drinken door alle prikkels die de baby heeft binnengekregen. Je investeert in je bezoek en je bent dan te moe om te voeden, vooral s’nachts!  Waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Bovendien wordt in rust je borstvoeding aangemaakt, dus daar heeft je kindje profijt van en jij ook want als je rust werk je aan je herstel.

 

De eerste dagen zal er heel veel tijd in het voeden gaan zitten. Ik zal je daar bij assisteren en uitleggen waar je op moet letten, zodat je kindje effectief drinkt. Dat betekent  ook voor mij dat ik investeer in jullie borstvoeding. 

 

Het kost tijd, waar veel ouders zich op verkijken. Bij de kennismaking licht ik het graag toe! En vertel  dat je beter de tijd kunt nemen om de voeding goed op de rit te krijgen, daar moet je mee verder aan het einde van de kraamtijd. Kortom dat moet goed zitten.

 

Soms is kolven nodig om de voeding op gang te brengen, ook dat kost tijd en is intensief.  Als je er echter vertrouwen in hebt dan is het resultaat er ook naar.

 

Ook met een slechte ervaring bij een eerder kindje durven veel moeders het niet meer aan.  Wat zou het mooi zijn als ik u een goede ervaring kan bezorgen.

 

Alles is bespreekbaar, uiteindelijk zoeken we een plan wat het beste bij u past!

 

Zie de resultaten;

gekolfde borstvoeding  

                                                                                

Finn Janetkleijkraamzorg 14-10-2019

Lizzy 23-04-2020

 

Melktoet voldaan na borstvoeding                                                                                                                                                                             

Rosie 21-02-2020 (1)Soms is het nodig om een Lactatiekundige in te schakelen;

Nienke van den Ende

http://www.nienkelactatiekundige.nl