Informatie

Kennismakingsgesprek;

Een kennismakingsgesprek behoort tot de mogelijkheden. Daarna is het altijd mogelijk om via de app of telefonisch informatie te vragen, en begeleidt ik u waar nodig. Als de uitgerekende datum in zicht komt kunnen we als u dat wenst contact houden. Als u over de uitgerekende datum heen bent onderhoudt ik zelf graag contact, om op de hoogte te blijven van de stand van zaken.

Bevalling;

Als de bevalling zich aandient graag een telefonische rommelmelding. Daarna assisteer ik de verloskundige bij de thuisbevalling, of een verplaatste thuisbevalling (de mogelijkheid in het ziekenhuis te bevallen met assistentie van je eigen kraamverzorgende,- note: niet elk ziekenhuis heeft dat).

Of u belt mij na een poliklinische bevalling in het ziekenhuis, dat u het ziekenhuis verlaat. Daarna zal ik er zijn, zodat u de eerste uren met uw kindje er niet alleen voor staat.

Kraamperiode;   Gedurende de kraamperiode zal ik zorgdragen voor uw gezin, daarbij denk ik aan de zorg voor moeder en baby, maar de kraamvader en de oudere kinderen in het gezin worden ook niet vergeten, en zoveel mogelijk bij alles betrokken. Samen doen vind ik belangrijk, elkaar helpen. Ik zeg altijd ik maak voor jou een kopje koffie en jij voor mij!

Ik geef veel tips waaronder ook praktische tips en ga mee met de flow van het gezin. S’morgens spreek ik de afgelopen nacht met U door en overleg ik met u wat de plannen voor de komende dag zijn. Geen strak regiem. Wanneer het nodig  is passen we ons schema aan. Want geen dag en geen nacht is hetzelfde. Wilt U slapen, dan gaat u slapen. Rusten is belangrijk. Verder zorg ik ervoor dat het huishouden draait. Hygiene is belangrijk. Ik hou ervan er ook een beetje een feestje van te maken. Samen met de andere kinderen een heerlijke fruittraktatie maken of natuurlijk gewoon even lekker spelen. Huisdieren geen probleem. De kat of de hond krijgt ook aandacht op zijn tijd

——————–

Ik zal de hele kraamperiode in uw gezin aanwezig zijn, ik lever 1 op 1 zorg. Mocht het onverhoopt niet gaan dan is er altijd iemand die de zorg van mij kan overnemen.  Voor mijn back-up ben ik aangesloten bij meerder regiogroepen, en heb individueel contact met meerdere collega’s.

Borstvoeding;   Ervaringsdeskundige op het gebied van borstvoeding. Ik haal alles uit de kast om de borstvoeding te laten slagen. Mits u daar natuurlijk geheel achter staat. Niets wordt gedwongen. We gaan gewoon samen oefenen. Ik heb geen 9 tot 15 mentaliteit. Soms is het nodig om bij een voeding te blijven. Ik leer u alles over de borsten, aanleggen, waar u op moet letten en naar moet luisteren om te weten of uw baby goed drinkt. Maar het blijft een ding van uzelf, u moet in de toekomst verder met uw kindje. Dus ook als u kiest voor flesvoeding haal ik alles uit de kast om u alles te leren over het geven van de fles bij uw kindje. Ook daar valt veel over te leren. Ik leer uw kolven op verschillende manieren. 

Verzekering;     Het standaard aantal uren dat wordt vergoedt door de verzekering is 49 uur verdeeld over 8 dagen. Bij flesvoeding is dit 45 uur. Dit wordt vastgesteld volgens het LIP (Landelijk Indicatie Protocol). Dit kan afwijken naar gelang u in het ziekenhuis verblijft, of dat er extra uren geiindiceerd gaan worden. Dit gebeurt altijd in overleg met de verloskundige, zij heeft de eindverantwoording en moet hiervoor tekenen.

De wettelijk vastgestelde eigen bijdrage voor kraamzorg is € 4.70 per uur. U kunt hier uw polisvoorwaarden op nakijken.  Niet alle verzekeringen vergoeden deze € 4.70 per uur. Dan wordt deze vergoeding middels een factuur bij de klant in rekening gebracht. Ook kan het gebeuren dat u een eigen risico heeft, waarbij u een deel van de vergoeding zelf moet betalen. 

Houd u rekening met mogelijke vergoedingen die nodig zijn tijdens de  zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Soms heeft u aanvullende zorg of hulpmiddelen nodig, zoals een kolf een lactatiekundige of b.v. fysiotherapie bij bekkeninstabiliteit. 

Kraamzorg 1 op 1

Het is ook mogelijk om mij via kraamzorg 1 op 1 te vinden. Hier zijn veel zzp-kraamverzorgenden ingeschreven. Dit omdat de kraamverzorgende en de klant elkaar daar kunnen vinden. Als zzp-kraamverzorgende kan ik niet bij elke individuele zorgverzekeraar een contract afsluiten!! Kraamzorg 1 op 1 heeft met elke zorgverzekeraar een contract, zij verzorgen de facturatie voor mij: Kraamzorg 1 op 1 is geen kraambureau!!                                                                                                        

voor meer informatie;                                    Afbeeldingsresultaten voor kraamzorg 1op1                                                 

Kraamzorg 1 op 1

Waar ben ik bij aangesloten;

Kamer van Koophandel

In het bezit van AGB-code

Kenniscentrumkraamzorg(KCKZ)                                                       

NBvK                                                                                                              nbvk-logo - Kraamzorg Constance      Klachtencommissie NBvK, Kraamzorg 1 op 1

BO brancheorganisatie geboortezorg                                                                      Bo Geboortezorg – De brancheorganisatie voor de kraamzorg

 

                                                                                                                                               Regiokraamverzorging 

voor meer informatie;                 

Regiokraamverzorging

ZZP Netwerk Amsterdam

ZZPers Kraamzorg Almere

Samen 1 back-up Almere